پس از فوت فردی، برخی از ورّاث ادّعا کردهاند که او مبالغی را به دیگران مدیون و بدهکار بوده است. آیا این ادّعا و اقرار قابل پذیرش است؟
اثبات ادّعا نیاز به مدرک معتبر دارد.
موضوعات مرتبط
آیا پدر و مادری که چند پسر و دختر دارند، می توانند بدون جهت در زمان حیات خود برخی از فرزندان را از ارث محروم کنند؟ یا مثلاً سهم دختر و پسر را بی دلیل مساوی قرار دهند؟
این کار علاوه بر اینکه مفاسد دارد، در شرع مقدس اسلام جائز نیست.
زن و شوهری از دنیا رفته اند. این زوج به دلیل بچه دار نشدن، طفلی را در خردسالي به سرپرستي گرفته و براي وي شناسنامه رسمي با نام خود اخذ نموده اند و او را بزرگ کرده اند. با توجه به اینکه اطرافیان مرحومین ادعای توارث دارند و زوج مرحوم به جز این فرزند خوانده، فرزند دیگری ندارند، آیا این فرزند خوانده از زوج مذکور ارث ميبرد یا اطرافیان؟
آن بچه شرعاً ارث نمیبرد، ولی باید ورثه ميت مراعات حال او را بنمایند. مخصوصاً این که قانوناً و با سندیّت شناسنامه، او کلّیه اموال را ارث میبرد و برادران و خواهران ارث نمیبرند.
شخصي فوت كرده كه داراي زن، مادر و پدر است و فرزندي ندارد. ارث او چگونه تقسيم ميشود؟ آيا مادر و پدر ارثي دريافت مي كنند؟
پدر و فرزندي در سانحۀ رانندگي در آن واحد فوت نمودهاند و حسب نظريۀ کميسيون پزشکي قانوني تقدّم و تأخّر زماني فوت نامبردگان مجهول ميباشد. خواهشمند است بفرمائید آيا آن پدر و فرزند از يکديگر ارث ميبرند يا خير؟
در فرض مذکور پدر و فرزند از يکديگر ارث ميبرند.
شخصي فوت كرده كه داراي زن، مادر و پدر است و فرزندي ندارد. ارث او چگونه تقسيم مي شود؟
یک چهارم به زن می رسد و مابقی به پدر و مادر می رسد.