جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر


 
  • درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ دوازدهم: انسان، حامل امانت الهی
  • پيام تسلیت در پى شهادت حجت‌الاسلام والمسلمين سيدحسن نصرالله
  • پیام در پی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان
  • پيام تسلیت در پی حادثۀ اندوهبار معدن طبس
  • پيام تسلیت به مناسبت ارتحال حضرت آيت‌الله محفوظى«رضوان‌الله‌عليه»
  • پیام خطاب به حضرت آیت‌الله العظمى شبيرى زنجانى«دامت‌بركاته‌الشّريف»
  • پیام به نشست نکوداشت علّامۀ مجلسی«قدّس‌سرّه‌الشّریف»
  • درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ یازدهم: هدف از خلقت انسان(5)
  • پیام در پی شهادت جناب آقای اسماعيل هنيّه«رحمة‌الله‌علیه»

  • -->

    برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396

    آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان با حضور و سخنرانی مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری«مدّظلّه‌العالی»  برگزار شد.

    برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان  با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در این مراسم که با حضور اساتید، فضلاء، طلّاب، مسئولان و مدیران حوزۀ علمیّۀ اصفهان برگزار شد، با تأکید بر ضرورت اهتمام حوزه‌های علمیّه بر حفظ و تقویت فقه سنّتی خاطرنشان کردند: فقه سنّتی یا فقه جواهری که روش و سیرۀ سلف صالح است باید در حوزه‌های علمیّه زنده بماند و از نسلی به نسل بعد استمرار یابد.

    ایشان با اشاره به سیره و اندیشه امام راحل عظیم‌الشأن«قدّس‌سرّه» در این زمینه، تأکید ویژۀ آن مرجع بزرگ را بر ضرورت استمرار و تقویت فقه سنّتی یادآور شده و افزودند: استاد بزرگوار ما حضرت امام خمینی«قدّس‌سرّه» همواره می‌فرمودند: «اگر به فقه جواهری ضربه بخورد، به روحانیّت و حوزه‌های علمیّه ضربۀ عجیبی می‌خورد که قابل ترمیم نیست و من تخطّی از روش سلف صالح که همان فقه جواهری است را جایز نمی‌دانم.»

    حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در ادامۀ بیانات خود، ضمن تبیین مقدّمات و لوازم تحقّق فقه سنّتی در حوزه‌های علمیّه، تعلیم همراه با تعمیق دروس سطح را در این خصوص بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرده و تصریح کردند: طلّاب علوم دینی باید قبل از هر چیز با مطالعۀ عمیق ادبیّات عرب، در فهم و درک قرآن کریم و روایات اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» تسلّط یابند.

    ایشان اهمیّت به دروس سطوح عالی مانند مکاسب، رسائل و کفایة‌الاصول را لازم دانسته و اظهار داشتند: مکاسب و رسائل، متون بسیاری مهمّی در فقه و اصول است، چنانکه کفایة‌الاصول نیز حاصل مباحثه و تعلیم و تعلّم بیش از صد مجتهد است؛ از این جهت طلّاب و فضلای عزیز باید این دروس مهم را سبک نشمارند و با جدّیت تمام و با تلاش و کوشش فراوان با دروس مزبور آشنایی کامل پیدا کنند.

    حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری اهتمام به دروس خارج را تکمیل‌کنندۀ زحمات علمی طلّاب در دروس سطح عالی دانسته و تأکید کردند: طلّاب و فضلاء برای تقویت فقه سنّتی باید با سیره و سنّت درسی و تحقیقی حوزه‌ها نظیر پیش مطالعه، مباحثه و تقریرنویسی، به تعمیق مبانی فقه و اصول پرداخته و آگاهی علمی خود را مرتّباً تقویت کنند.

    ایشان در همین زمینه لزوم تفکّر و ارائۀ نظر را متذکّر شدند و افزودند: تقریرنویسی بدون حاشیه و بدون اظهارنظر مطلوب نیست و طلّاب دروس خارج باید همواره نظر علمی و تحقیقی خود را در تقریرات در ذیل نظر استاد بیان کنند تا به رشد و شکوفایی لازم برسند.

    حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در بخش دیگری از بیانات خود، با بیان اینکه اهتمام به فقه جواهری لازم است، امّا مسلّماً کافی نیست؛ خاطرنشان کردند: طلّاب، فضلاء و روحانیون باید علاوه بر اهتمام به فقه و اصول، به مطالعه و تعلیم و تعلّم سایر علوم، نظیر اعتقادات، حکمت و اخلاق نیز اهمیّت بدهند و به ویژه در معارف قرآنی، فعالیّت علمی داشته باشند تا بر آن مسلّط گردند.

    ایشان در این زمینه با یادآوری جمله‌ای از حضرت امام خمینی«قدّس‌سرّه»، زمان و مکان را دو عنصر تعیین‌کننده دانسته و افزودند: فعالیّت‌های علمی و تحقیقی فضلاء دربارۀ مسائل مستحدثه که مورد نیاز و محلّ حوائج مردم است، لازم و ضروری است.

    حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در بخش پایانی بیانات خود، بر ضرورت رعایت تقوا در حوزه‌های علمیّه و در بین طلّاب علوم دینی تأکید کرده و با بیان اینکه تقوا، عنصر مکمّل و عامل ثمردهی فعالیّت‌های علمی است، تصریح کردند: مهم‌ترین نکته در رعایت تقوا، مراعات حق‌النّاس است که همواره مورد تأکید بزرگان بوده و خود نیز به آن عامل بوده‌اند.

    پیش از سخنان آیت‌الله العظمی مظاهری، آیت‌الله طباطبایی مدیر حوزۀ علمیّۀ اصفهان طی سخنانی، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های حوزۀ علمیّۀ اصفهان ارائه کرد./پایان خبر

     

    گزارش تصویری

    =====================================

    =========================

     برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان  با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396

    برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان  با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396

    برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان  با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396

    برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان  با سخنرانی معظّم‌له - 1/6/1396

    آرشيوچاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365